خرید اینترنتی پستی مجموعه 3.300 کتاب تاریخی، مذهبی، فلسفی، عرفانی و سیاسی خرید انترنتی مجموعه فیلم های تاریخی و مذهبی - باستانی و ایران باستان
۰
این نگاره توسط انی کاظمی در تاریخ ۲۱م خرداد، ۱۳۸۸ و در دسته "ادبیات در عهد باستان + تاریخ تمدن ایران باستان + علم، فرهنگ و هنر باستان" ارسال شده است.

نویسنده :

زمان

calture iran ancient literature  665015710560494521619410391961151131068 ادبیات فارسی باستان | تاریخ ما Tarikhema.ir

اگر گاثه را از معاصر «ویشتاسپ » بدانیم زمان نزول آن سخنان را باید بین سنه (۶۳۰ قبل از ) – یعنی سی سال بعد از زمان تولد و چند سال قبل از سنه ۵۸۳ ق م که زمان شهادت باشد – دانست، چه برحسب روایات زردشت در سی سالگی مبعوث شده است.

فارسی

دیگر فارسی است که آن را «فرس » نامیده اند این همان است که بر سنگ های «»، «اَلَوَنْد»،  صد «»،  دخمه های ، های زرین و سیمین بُنلاد و جاهای دیگر کنده شده است و مهم تر از همه نبشته ی است که شاهنشاه بیرون آمدن و به شهنشاهی رسیدن و کارنامه های خود را در آن جا گزارش داده است و خطی که نام بدان نوشته شده است است.

این نیز یکی دیگر از های است و با اوستایی فرق اندک دارد و آن نیز چون اوستایی دارای اعراب و تذکیر و تأنیث می باشد؛ برخلاف اوستایی و از چپ به راست نوشته می‌شده است.

پهلوی

دیگر زبان پهلوی است، این زبان را فارسی میانه نام نهاده اند و منسوب است به «پرثوه» نام قبیله ی بزرگی یا وسیعی که مسکن قبیله ی پرثوه بوده و آن خراسان امروزی است که از مشرق به صحرای اتابک (دشت خاوران قدیم) و از شمال به خوارزم و گرگان و از مغرب به قومس (دامغان حالیه) و از نیمروز به سند و زابل می پیوسته، آن از (سَکَه) بوده اند که پس از را از رانده دولتی و پهناور تشکیل کردند و ما آنان را گوییم و کلمه ی پهلوی و پهلوان که به معنی شجاع است از این دلیر که غالب داستان های ی قدیم شاهنامه ظاهرا از کارنامه های ایشان باشد باقی مانده است.

زبان آنان را زبان «پرثوی» گفتند و کلمه ی پرثوی به قاعده ی تبدیل و تقلیب حروف «پهلوی» گردید و در زمان شهنشاهی آنان و زبان پهلوی در ایران رواج یافت و نوشته هایی از آنان به دست آمده است که قدیم ترین همه دو قباله ی ملک و باغ است که به پهلوی بر روی ورق پوست آهو نوشته شده و از «اورامان کردستان» به دست آمده است و آن به (۱۲۰ پیش از ) می کشد.

زبان پهلوی است که دوره ای از تطور را پیموده و با دیرین و اوستایی تفاوت هایی دارد، خاصه آثاری که از زمان واوایل در دست است به زبان دری و فارسی بعد از نزدیک تر است تا به فارسی قدیم و اوستایی چنان که بعد از این در جای خود بدان اشاره خواهد شد.

calture iran ancient literature  16212819824178454371394162172197117155126 ادبیات فارسی باستان | تاریخ ما Tarikhema.ir

زبان پهلوی از زبان و ایران بود و مآبی اشکانیان به قول ، صوری و بسیار سطحی بوده است و از این رو دیده می شود که از اوایل قرن اول به بعد این رویه تغییر کرده سکه ها، ها، های و به این زبان نوشته شده است و زبان متروک گردیده است و قدیم ترین نوشته ی به این خط ی اول در نقش رستم و است که در اخیرا بر روی به دو زبان پهلوی و پهلوی گردیده است.


برگرفته از سبک شناسی – محمدتقی بهار

نگاره های مرتبط:

بدون دیدگاه »

اندیشه خود را به یادگار بگذارید

- لطفاً به صورت فارسی بنویسید
- برای تماس با مدیریت به "صفحه تماس" بروید
- برای طرح مباحثی که با نوشتار بالا مرتبط نیستند لطفاً به "انجمن گفتگو" رفته و بگو مگو کنید



کلمات کلیدی : " " + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + "" + ""

جستجوهای ورودی:

خط پهلوی + فارسی باستان + تاریخچه ی ادبیات فارسی + تاریخچه ادبیات + ادبیات فارسی باستان + تاریخچه ادبیات فارسی + تاریخ ادبیات فارسی + تاريخچه خط پهلوي + خط پهلوي + تاریخ خط پهلوی + تاریخچه خط پهلوی + فارسی کهن + زبان و ادبیات فارسی باستان + ادبیات هخامنش + تاريخچه ادبيات فارسي + ادبیات فارسی + دانلود تاریخ ادبیات فارسی + تاریخچه ی ادبیات + ادبیات فارسی کهن + تار یخچه ی ادبیات فارسی + تاريخچه ادبيات + دانلود زبان فارسی باستان + ادبيات قديم ايران + ادبیات فارسی قدیم + دانلودکتاب زبان میتانی + عکس خط پهلوی + ادبیات زمان هخامنش + ادبیات و هنر سومریان باستان + ادبیت فارسی باستان + تاریخچخ ادبیات در زمان ساسانیان +
تمامی حقوق این تارنما - محتوا و پوسته - متعلق به "تاریخ ما" می باشد
استفاده از نگاره های "تاریخ ما" تنها با پیوست لینک، ذکر نام نگارنده و عنوان تارنما مجاز است. (پشتیبانی امنیتی : شرکت پارس پردازش حافظ شیراز)
All Rights Reserved 2006 - 2011