مرور برچسب

برده

سرنوشت تلخ بردگان در روم باستان

بدان جهت که بردگان بسیارارزان فروخته میشدند برده داران تا سرحد مرگ از آنها کار می کشیدند،یک برده جوان و نیرومند بعد از مدتی به موجودی مفلوک و چلاق و علیل مبدل میشد،بردگانی که از توان می افتادند و دیگر به درد کار نمی خوردند در یک جزیره خشک و…

اسپارتاکوس

اسپارتاکوس در سال 71 میلادی متولد شد و در سال 109 میلادی در جنگی تلخ و سخت شکست خورده و به همراه 6.000 نفر به صلیب کشیده شده و کشته شد. او برده‌ای بود که علیه روم به‌پاخاست و رهبری انقلاب ضدبرده‌داری سوم را بر عهده داشت. در حقیقت، وی از…

شاخص ترین بردگان تاریخ

205 سال از روزی که آخرین برده دنیا آزاد شد و کشورهای جهان پیمان لغو برده داری را امضا کردند می‌گذرد. پیمانی که بر اساس آن کشورهای جهان متعهد شدند آزادی همگانی را به رسمیت بشناسند و نظام برده داری را بعد از قرن‌ها سرنگون کنند.10- …

برده هایی که کریستف کلمب با خود به اروپا برد!

هنگامی که اروپایی ها با کشتی کریستف کلمب برای اولین بار با کمک دو دریانورد عرب وارد قاره آمریکا شدند،با مشکلات متعددی روبه رو شدند.بر خلاف ادعاهای اروپایی ها قبل از آنها دریانوردان ایرانی و چینی و اعراب بارها وارد این قاره شده بودند،و مردم…

خیابان مردگان و هرم ماه در مکزیک

از شمال به جنوب یک جاده باشکوه و مجلل به عرض 40 متر کشیده شده است . بومیان این جاده را " خیابان مردگان " می نامند . در دو سوی این خیابان پر ابهت, اهرام و معابد متعددی ساخته شده است . منهی الیه شمالی این خیابان با قسمت جنوبی ان دارای…

طغیان بردگان و کشاورزان در مصر

طغیان بردگان و کشاورزان در قرن هجدهم پیش از میلاد مسیح در مصر   شورش روز به روز ابعاد گسترده تری می یافت و فرعون وقت و عوامل او از مهار کردن آن عاجز شده بودند. پس از آنکه آمنهمت سوم آخرین فرعون بزرگ سلسلۀ دوازدهم از دنیا رفت، اغتشاشات…

امپراطوری یا عهد فراعنۀ دورۀ میانۀ تاریخ مصر

با کاهش قدرت و نفوذ فراعنه سلسله ها ی هفتم تا دهم . به تدریج شرایطی پیش آمد که قدرت حاکم از مصر سفلا به تدریج منتزع شده و به اصطلاح رخت بربسته و به مصر علیا انتقال یافته است. تقریباً بیست و دو قرن پیش از میلاد مسیح (2200 پیش از میلاد…

زندگی پس از مرگ در مصر باستان

هرم بزرگ خئوپس مردمان مصر باستان خدایان متعددی را میپرستیدند و اعتقادات مذهبی آنها، مانند بسیاری از مذاهب باستانی، برپایه وجود خدایان اساطیری و قدرتهای گوناگون آنها بود. یکی از اعتقادات قوی در میان مصریان، اعتقاد به زندگی پس از مرگ…

هنر آشوری

منبع : ویل دورانت : تاریخ و تمدن / مشرق زمین / آشوریان / هنر آشوری آشور، در پایان كار، از لحاظ هنر به پایة معلم خود، بابل، رسید، و در ساختن نقش برجسته بر آن پیشی گرفت. ثروت فراوانی كه چون سیل به طرف آشور و كالح و نینوا سرازیر می‌شد،…

آیین زُروان

گراردو جنولى ؛ على رضا شجاعى روشن نیست كه آیین زُروان دین ایرانى ِ ماقبل اسلامى و مستقل از دین زرتشت و از جهاتى رقیب آن است، یا اندیشه رایج فلسفى و دینى اى است كه درون خودِ دین زرتشت رشد و تحول یافته است. این فرض دوم احتمالا درست است، اما…

عقلانیت در اندیشه بودایى

نویسنده : دیوید باستو مترجم : خلیل قنبرى نخست به زعم خود محدوده هاى كار را، در این مقاله، ترسیم مى كنم و آنگاه به برخى از پیش فرض هاى مطرح مى پردازم. (1) عبارتِ «اندیشه بودایى» را براى اشاره به اندیشه در دین بودایى اختیار كرده ام;…

احکام ۶۱۳گانه تورات

نویسنده: حسین سلیمانى اشاره بر طبق سنت حاخامى، تورات حاوى 613 فرمان (اعم از اوامر و نواهى) است. یك معلم فلسطینى به نام ربى سیملاى (R. Simlai) چنین مى گوید: «613 فرمان در سینا بر موسى وحى شد: 365 فرمان، برابر با تعداد روزهاى سال شمسى،…

آفرینش در آیین هندو به روایت منوسمرتى

اشاره تكثّر و تنوّع متون مقدّس و اصلى هندو فراوان است و تقریباً در بیشتر آنها مسئله آفرینش طرح شده است. این نوشتار بر آن است تا آفرینش در آیین هندو را از منظر «منوسمرتى»، كه یكى از منابع اصلى آیین هندوست، ارائه دهد.

آیین هندو و دموکراسى

یك نظام اجتماعى و مجموعه اى از باورهاى دینى كه در آغاز در هند و نپال یافت شد. آیین هندو بر باور به آموزه اى یا خدایى خاص بنا نشده است و عملاً گروهى از ادیان است كه بر مفهوم نظم جهانى كه همه چیز جزئى اصلى از آن است متمركزند. بنابراین، آیین…

آیین بودایی و دموکراسى

آیین بودا و دموكراسى آیین بودا نظامى دینى است بر شالوده آموزه بوداى تاریخى، سیدارته گئوُتمه تبت. از این سه شاخه، شاخه تِیرهواده كه دارنده بخشى از نظریه اصلى است، همراه با شكل هاى اولیه نهادهاى دینى آن، در متن دموكراسى از اهمیت خاصى…