مرور برچسب

سقراط

کنایه سقراطی، تعریف و ارتباط با روش تدریس سقراطی

کنایه سقراطی تکنیکی است که در روش تدریس سقراطی استفاده می شود. کنایه یک تکنیک ارتباطی است که کسی چیزی می گوید که پیامی را منتقل می کند اما با کلمات واقعی او متناقض است. در این مورد، سقراط ممکن است وانمود کند که شاگردانش را عاقل می پندارد

نقل قول های باستانی درباره زندگی

نقل قول های باستانی درباره زندگی:  در قلب این نقل قول های زندگی آگاهانه فیلسوفان باستان است.1:«ممکن است عمر خود را با کشتن سپری کنید، ولی تمامی دشمنان خود را خسته نخواهید کرد. اگر خشم خود را فرو نشاند، دشمن واقعی شما کشته خواهد شد.» متفکر

تبرئه سقراط پس از ۲۴۰۰

در حالی که این روزها بحران اقتصادی گریبانگیر مردم یونان و حتی اروپا شده ، یک مرکز فرهنگی و هنری در آتن با برگزاری مجدد دادگاه “سقراط” این فیلسوف شهیر یونانی را از اتهامات وارد بر او در ۲۴۰۰ سال پیش تبرئه کرد.روز گذشته در مرکز فرهنگ…

نقش سقراط در فلسفه غرب ( قسمت اول )

به دشواری می توان قدر و قیمت واقعی تاثیر سقراط1 برفلسفه غرب را تعیین کرد. می دانیم که سقراط(470-399 ق.م.)، استاد افلاطون جوان بوده و همچنین می دانیم که آثار افلاطون از هر نظر تاثیری عمیق و پایدار بر کل تفکر غرب داشته است.

۱۰ فیلسوف تاثیرگذار یونان باستان!(قسمت دوم)

در دوران باستان، مردم برای تفسیر وقعایق دنیای پیرامون خود به جادو و اساطیر روی می آوردند. خدا از نظر آنها تحت تاثیر یک خدای برتر بود. فیلسوفان یونان باستان یک نظریه جدیدی را ارائه کردند. آنها از داستان های اساطیری فاصله گرفتند و معتقد بودند…

۵ دستاورد سقراط، فیلسوف بزرگ یونانی

سقراط یکی از بنیانگذاران فلسفه غربی می باشد که اطلاعات کمی از زندگی و اثار هنری او در دسترس است. در میان کارهای به جا مانده از او میتوان به تفکرات عقلانی و کشفیات او در زمینه معرفت شناسی اشاره کرد. او یک روش سوال و جواب هدفمند ایجاد کرد که…

پیشرفت علوم در یونان باستان

فعاليتهاي فرهنگي يونان در دوران پريكلس در سه جهت است: هنر، درام، و فلسفه. هنر از دين الهام ميگيرد، درام از ميدان جنگ، و فلسفه از قربانيان. وجود هر جمعيت مذهبي مستلزم عقيدهاي ثابت و مشترك است; از اين روي، دير يا زود، هر ديني با جريان تند و…

مرگ سقراط

” یکی از با شکوه ترین لحظات تاریخ ؛ لحظات آخر زندگی سقراط می باشد، لحظه هایی سخت تاثیر گذار در افکار آدمی؛ هر انسان با خواندن زندگی سقراط نکته هایی بسیاری را خواهد آموخت اما نکته ای که وی خود همواره به آن تاکید کرده نادانی خود و پایداری…

از حمله ایرانیان به یونان تا مرگ سقراط

1- نخست یك پزشك تبعیدی یونانی دربار داریوش كه دلش سخت هوای وطن كرده بود و می خواست به هربهایی شده به یونان باز آید داریوش را برانگیخت تا به یونان بتازد. داریوش نقشه ی یك لشكركشی به اروپا را كشیده بود، ولی آهنگ تاختن به یونان را نداشت ، بلكه…

رساله عشق افلاطونی

این متن به توصیف عشق از نگاه افلاطون می پردازد. سخنگوی افلاطون در این متن سقراط است او نیز از زبان زنی به نام دیوتیما،«اروس»، خدای عشق را توصیف می كند. مفهوم، غایت و علت وجودی عشق را بیان می كند و در نهایت سر آن را با زبانی بسیار زیبا توصیف…