مرور برچسب

شاعر

بیوگرافی مولانا|معرفی آثار،زندگینامه،اشعار

مولانا، شاعر و عارف بزرگی بود که در قرن هفتم هجری قمری زندگی می‌کرد و آثار بسیاری در حوزه‌های عرفان و اخلاق به جا گذاشت که علاقه‌مندان به این حوزه‌ها از آن بهره‌مند شده‌اند.در ادبیات سرزمین تاریخی ایران،

«دوفو» و انعکاس وضع بد زندگی مردم در شعرهایش

« دوفو» طی سال‌های 7 تا 10 میلادی، که جزء درخشان ترین دوران شعر کلاسیک چین است در یک خانواده وابسته به دولت به دنیا آمد. این دوره مصادف با حکومت و امپراتوری « تان» بوده است. در این دوران افراد برجسته ادبی زیادی پا به عرصه وجود…

« سو شی» شاعر بزرگ چینی

« سو شی» در استان « سی چوان» در جنوب غربی چین به دنیا آمده بود. پدر او فرد مشهوری بود و کار او خط شناسی باستانی بود. سو شی از دوران خردسالی اراده قوی و آرزوهای بزرگ داشت. بعد از آنکه در بزرگسالی به مقام و مرتبت در دربار رسید همه‌ی تلاش خود…

علف صحرائی که خشک و پژمرده شده باشد سال بعد دوباره سبز می شود

شاعری در چین باستان می‌زیسته به نام « بای جی ای » که شروع شهرت او از سرودن این قطعه زیبا بوده است: " علف صحرائی که خشک و پژمرده شده باشد سال بعد دوباره سبز می شود. علفی که زیر آتش سوخته شده باشد به یاری نسیم بهاری دوباره جان می گیرد."…

خواجوی کرمانی

نام اصلی : کمال‌الدین ابوالعطاء محمودبن علی‌بن محمود زمینهٔ کاری :  شعر، عرفان، ریاضیات و طب زادروز :  ۶۸۹ (قمری) - کرمان مرگ : ۷۵۲ (قمری) - شیراز ملیت : ایرانی جایگاه خاکسپاری : تنگ الله اکبر شیراز در زمان حکومت : اییلخانان لقب : …

لالایی ها، نخستین شعرهای نانوشته ی زنان ایرانی

«لالايی» نخستين پيمان آهنگين و شاعرانه ای است که ميان مادر و کودک بسته می شود. رشته ای است، نامريی که از لب های مادر تا گوش های کودک می پويد و تاثير جادويی آن خواب ژرف و آرامی است که کودک را فرا می گيرد. رشته ای که حامل آرمان ها و آرزوهای…

سروده عارف قزوینی در وصف اشوزرتشت

عارف قزوینی شاعر گرانقدر ایران در سده پیش و در دوران قاجاریه به دنیا آمد و از جمله شاعران علاقه‌مند به فرهنگ ایران به شمار می‌آید. این شاعر ارجمند و دوستدار ایران‌زمین، شعر زیبایی دارد که در وصف اشوزرتشت سروده…

زنان سرباز تاریخ: آسیای صغیر: تله ژیلا

تله زیلا (telesilla)شاعره و قهرمان اعصار نیمه افسانه‌ای که معاصر و یا نزدیک جنگ‌ها بین یونان و ایران می‌باشد. تله زیلا در کنار موطن خود آرگوس (Argos یکی از شهرهای پلوپونز peloponese واقع در نزدیک خلیج nauplie) همان نقشی را که…

ادیان هند باستان

استاد دكتر فتح اللّه مجتبایى به سال 1306 خورشیدى در فراهان اراك در خانواده اى اهل معنا و تصوّف به دنیا آمد و پس از آموختن مقدمات و طىّ تحصیلات قدیمه، مقطع متوسطه را در شهر اراك گذراند و در سال 1329 در دانشكده ادبیات دانشگاه تهران در رشته…

کیش زرتشت / مرى بویس

منبع : کیش زرتشت، به قلم پروفسور ماری بویس، ترجمه از مصطفی فرهودی اشاره این نوشتار بخشى است از مقاله كیش زرتشت نوشته پروفسور مرى بویس كه در بخش آغازین آن به زرتشت، پیشینه نگارش در میان زرتشتیان، متون مقدس بهویژه اوستا، و ترجمه و تدوینِ…

راه نجات در گیتا در هندوئیسم

نویسنده : مصطفی فرهودی از آن جا كه این مقاله متناسب با فضاى فكرى آیین هندو نوشته شده است، براى فهم بهتر مطالب، نخست به طور گذرا به معرفى گیتا، عوامل معقولیت، ویژگى و سبك نگارش گیتا و اهداف آن و همچنین توضیح مفاهیمى چون درمه مى پردازیم.…

باورهای‌ هیتیها و میتانیها

درباره‌ اصطلاح‌ هزار خدا 5-1- اصطلاح‌ « هزار خدا » كه‌ به‌ وسیله‌ی‌ كاتبان‌ هیتی‌ به‌ كار رفته‌ و نظایری‌ از آن‌ نیز در جاهای‌ دیگر قابل‌ ملاحظه‌ می‌باشد، آشكار می‌سازد كه‌ نفوذ و اختلاط‌ گوناگون‌ در میان‌ این‌ مردمان‌ بسیار رواج‌ داشته‌…

عید قایق اژدها

پنجمین روز از ماه پنجم به تقویم کشاورزی چین عید قایق اژدها نام دارد. عید قایق اژدها اسامی گوناگون دیگری نیز دارد. این روز به نام های عید ماه، عید اشعار، عید دختر و عید «زون زی» مشهور است.

اندیشه‌ ایرانی‌ قبل‌ از اسلام‌ به‌ روایت‌ بوزانی‌

یك‌ تذكر در اینجا روایت‌ آقای‌ بوزانی‌ استاد زبان‌ و ادبیات‌ فارسی‌ دانشگاه‌ ناپل‌ را كه‌ تحت‌ عنوان‌ «اندیشه‌ ایرانی‌ قبل‌ از اسلام‌» به‌ رشته‌ تحریر درآمده‌ و توسط‌ آقای‌ كامران‌ فانی‌ ترجمه‌ شده‌ و توسط‌ مركز نشر دانشگاهی‌ در كسوت‌…