مرور برچسب

آیین

کریسمَس

کریسمَس(به انگلیسی: Christmas) یا نوئل (به فرانسوی: Noël) نام جشنی است، در آیین مسیحیت که به منظور گرامی‌داشت زادروز مسیح برگزار می‌شود.بسیاری از اعضای کلیسای کاتولیک روم و پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و…

ویسپَرَد و آیین یزشن گاه

ویسپرد« آثـرونان ( موبدان ) را ایستاده خواهم، ارتشتار را ایستاده خواهم،... شهریار کشور را ایستاده خواهم، جوان نیک اندیش، نیک گفتار و نیک کردار بهدین را ایستاده خواهم، جوان سخنگوی ایستاده خواهم،... زنی را ایستاده خواهم که در اندیشۀ نیک…

گذری بر تمدن اسلامی

تمدن اسلامی در نتيجه‌ی سفارش‌های اسلام به دانش‌اندوزی و بهره‌گيری از دانش تمدن‌های پيشين پديد آمد. اسلام در کمتر از يک سده به سراسر خاورميانه، شمال آفريقا و اسپانيا گسترش يافت و ميانه‌ی زمين، قلمرو جهان اسلام شد. در اين منطقه‌ی پهناور، که…

آداب و اخلاق زرتشتی

آدمی میدان جنگ خیر و شر است – آتش جاودانی – جهنم و اعراف و بهشت – آیین مهر پرستی – مغان – پارسیان چون پیروان دین زردشت جهان را به صورت میدان مبارزه میان خیر و شر تصور می‌كردند،‌ با این طرز تصور خویش، در خیال، محرك نیرومندی بیرون از قوانین…

دین بودایی

1. سر آغازسرچشمه های دین  بودایی را باید در نوع دنیایی که این حرکت نخستین بار در آن ظهور کرد؛ جستجو نمود.1-1. زمینه های قبلیظهور دین بودایی را باید در قرن ششم قبل از میلاد در هندوستان، درست همزمان با نوشتن اوپانیشادها است. هر…

اسلام در اروپا

اسلام در اروپا    وان كنینگسولد  ترجمه: حسن شاه‏بیگ خصومت تاریخى میان قسمت‏هاى غربى و شرقى اروپا، در سنت‏هاى اجتماعى، سیاسى و فرهنگى متباین كه حتى تا زمان حال ادامه یافته، انعکاس یافته است و بر تباینات میان شرق و غرب اروپا تاثیر به سزایی…

اخلاق عرفانی درمسیحیت

هرچند «عرفان» نوعاً مستلزم تجربه ای است كه در آن عارف به بصیرت یا فهم خاصی دست می یابد (خواه از طریق مراقبه، خواه از طریقدعا و خواه از طریق اشراق بی واسطه)، اما هیچ توصیف جامع قابل قبولی از ماهیت آن وجود ندارد.

مجسمه های داى بوُتسوُ ، بودای بزرگ

از آیالوییزا مك دانلد ترجمه ع. پاشایى داى بوُتسوُ daibutsu (بوداى بزرگ، یعنى مجسمه بزرگ بودا). از نظر فنى، داى بوُتسوُ به آن مجسمه هاى بوداها و بوداسَف ها گفته مى شود كه ارتفاعشان به جوْروكوُ برسد (یك جوْ شش وشاكوُ، كه یك واحد قدیمى اندازه…

زمینه هاى بحث فلسفى در آیین هندو

برگرفته از : زمینه هاى بحث فلسفى در آیین هندو / نینیان اسمارت ؛ على موحدیان سنّت هندو از چند جهت براى فلسفه دین حائز اهمیّت است. اول این كه، چون به فلسفه دین اغلب به شیوه اى غربى مى پردازند، یك سنّت غیر غربى جذّابیتى ذاتى دارد. این مرا1…

آشنایی با آیین هندو

بر گرفته از آشنائی با آئین هندوئیسم از کتاب آشنایی با ادیان بزرگ نوشته استاد توفیقی آیین هندو در قدیم دین برهمایى خوانده مى شد كه به برهما، خداى هندوان اشاره مى كرد. هندوئیسم شكل تكامل یافته آنیمیسم است و به همین دلیل بنیانگذار آن شناخته…

آیین زُروان

گراردو جنولى ؛ على رضا شجاعى روشن نیست كه آیین زُروان دین ایرانى ِ ماقبل اسلامى و مستقل از دین زرتشت و از جهاتى رقیب آن است، یا اندیشه رایج فلسفى و دینى اى است كه درون خودِ دین زرتشت رشد و تحول یافته است. این فرض دوم احتمالا درست است، اما…

آفرینش در آیین هندو به روایت منوسمرتى

اشاره تكثّر و تنوّع متون مقدّس و اصلى هندو فراوان است و تقریباً در بیشتر آنها مسئله آفرینش طرح شده است. این نوشتار بر آن است تا آفرینش در آیین هندو را از منظر «منوسمرتى»، كه یكى از منابع اصلى آیین هندوست، ارائه دهد.

اَشه (اَشا) در آیین زرتشت

(او: Asha)، به معناى راستى، نظم، درست كردارى، حق، حقیقت، وفا، دلیرى و داد ]919:148:3 30:2[. همچنین لایه هاى مختلف معنایى اشه شباهت بسیارى با واژه دِرمه هندویى دارد كه به تعبیرى به معناى نظام حق حاكم بر عالم و انسان است كه باید بر وفق آن…