" این وبسایت تحت حمایت سایت تاریخ ما می باشد کپی برداری از آن بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد"
" راهنماي استفاده از اين كتاب "
گوناگون ميورزيدند، به طوري كه انسان ميتوانست، تقريبا در همه بنادر و همه فصول، بامدادان با نسيمي رهسپار شود و شامگاهان با نسيمي بازآيد.
فنيقيان مال اندوز و يونانيان ذوحياتين، در اين آبهاي فرخنده، فن و علم ناوبري را ترقي دادند. كشتيهايي ساختند بزرگتر و تندروتر و راحتتر از همه كشتيهايي كه تا آن زمان در مديترانه سير وسفر كرده بودند. پس، با وجود دزدان دريايي و حوادث نامنتظر و رنج آور دريا، آرام آرام راههاي بحري اروپا و افريقا به آسيا - از طريق قبرس (كوپروس) و صيدا (سيدون) و صور (توروس) يا از طريق درياي اژه و درياي سياه - با صرفهتر از راههاي دراز و توانفرسفا و مخاطرهآميز بري شد و بازرگاني مصر و خاور نزديك را، كه در راههاي بري تردد ميكردند، از اهميت انداخت، پس، تجارت به طريق نوي افتاد، جمعيت فزوني گرفت، و ثروتهاي جديدي فراهم آمد. مصر و سپس بين النهرين و پس از آن ايران به ضعف گراييدند، فنيقيه (فوينيكه) امپراطوري خود را، كه مركب از شهرهايي در امتداد ساحل افريقا و سيسيل و اسپانيا بود، از كف داد و يونان مانند گليتر و تازه شكفت.
ii - بازيافتن كرت
((در ميان دريايي همچون لعل روان، سرزميني هست به نام كرت. سرزميني است خوش و پرمايه، محاط در آب، با مردمي بيرون از شمار و نود شهر.)) اين وصفي است كه هومر محتملا نه قرن قبل از ميلاد از جزيزه كرت ميكند. گرچه اين شاعر يوناني كرت را از ياد نبرده بود، يونانيان آن زمان تقريبا فراموش كرده بودند كه روزگاري اين جزيره پر ثروت، ثروتي بيشتر داشت و با ناوگاني نيرومند بر قسمت اعظم درياي اژه و بخشي از شبه جزيره يونان سلطه ميورزيد و، سالي هزار پيش از محاصره تروا، يكي از هنريترين تمدنهاي تاريخ را به بار آورد. در اشعار هومر سخن از عصري طلايي ميرود با مردمي متمدنتر از مردم عهد آشفته شاعر، و حياتي پيراستهتر. شايد منظور هومر از اين عصر طلايي فراموش شده، عهد فرهنگ اژهاي يا كرتي باشد. زيرا همان قدر كه هومر از عصر ما دور است، فرهنگ اژهاي هم از عصر او دور بود.
ساير بخش ها : | تاريخ تمدن باستان | دانلود کتاب هاي تاريخيpdf | چهره هاي ماندگار مشاهير جهان | تاريخ العصر القديم للحضارة العالم و الثقافات | ثبت لينک رايگان | دايرکتوري سايت ايراني | لينکدوني | اساطير افسانه باستان | انجمن تاريخ ما | Eski antic calture uygl?k | ancient history civilization | دکتر علي شريعتي | ايران باستان | مصر باستان | تاريخ يونان باستان | اهرام مصر باستان | ancient Egypt History | ancient Egypt photo | ancient pyramids | ancient mesopotamia | ancient تاريخ | ancient Egypt pyramids