مرور برچسب

جنگ

شورش بیکن | اولین شورش مسلحانه استعمارگران آمریکا

شورش بیکن (1676) اولین شورش مسلحانه تمام عیار در آمریکای مستعمراتی بود که بین مالک زمین ناتانیل بیکن (1647-1676) و حامیانش از نوکران سیاه و سفید و بردگان آفریقایی در مقابل فرماندار ویلیام برکلی (پسر عموی همسرش). (l. 1605-1677) و صاحبان…

تاثیرات جنگ جهانی دوم بر پیشرفت صنایع

جنگ جهانی دوم، فاجعه‌ای انسانی با ابعادی هولناک بود، اما در عین حال، موتور محرکی برای پیشرفت‌های چشمگیر در صنایع مختلف نیز شد. تقاضای فزاینده برای تجهیزات نظامی و نیاز به تولید انبوه، ‌زمینه را برای نوآوری‌ها و اختراعات جدید فراهم کرد. در…

تاریخچه امپریالیسم

این واژه در اروپا از قرن ۱۷ ترویج پیدا کرد با این تصور که مردم دنیا را متمدن ساخت. اروپایی‌ها نام این صدور تمدن را امپریالیسم یا همان استعمار و آبادساختن گذاشته بودند که البته بعدها با روشن‌شدن اغراض اروپایی‌ها، واژه امپریالیسم و استعمار

ایران چگونه در «جنگ نفتکش‌ها» پیروز شد؟

بی‌خود نیست که قایق‌های تندرو ایران در خلیج فارس ویراژ می‌دهند! روزگاری، جنگی بزرگ را در خلیج فارس، ایران با همین قایق‌های تندرو پیروز شده است؛ «جنگ نفتکش‌ها». آن قایق‌هایی که ایران برای «جنگ نفتکش‌ها» به کار برد، نامشان «عاشورا» بود و

دلایل درونی شکست ساسانیان از اعراب

اشاره معمول بوده كه مسلمان شدنِ ایرانیان را معلولِ فروپاشى دولت ساسانى و استیلاى سیاسى و نظامى تازیان بر ایران زمین بشمارند; و چنان وانمایند كه اگر سپاه ایرانیان در «قادسیّه» شكسته نمى شد، شاهنشاهىِ دیرینه ساسانى همچنان بر مدار كهنِ خویش…

زرتشت‌ کیست‌؟

((زوراست )) يا ((زرتشتر)) يعنى دارنده شتران زرد... مستشرقين با حقه بازى عجيبى ، تاريخ تولد ((زرتشت )) را از 329 تا 600 ق .م . به 6000 سال ق .م . و حتى 6000 سال پيش از حمله اسكندر عقب مى برند تا به يك نتيجه گيرى نژادى دست بزنند! چرا كه…

با نخستین طبل ضربه مهلک را وارد آوردن

در چین باستان و در طی سال‌های 476 تا 770 پیش از میلاد مسیح و در دوران حکومت سلسله‌های « بهار و پاییز» سرزمینی بود به نام «چی» که بسیار مقتدر بود. این کشور در سال 684 به کشور«لو»حمله ورشد.در آن اوضاع حساس و بحرانی یکی از اهالی کشور«لو»به…

ده هزار تیر امانتی از کشور “وی”

در طی سال های قرن یکم پیش از میلاد به صورت همزمان سه کشور "وی" ، "شو" و "وو" برپا بودند که به ترتیب در شمال، جنوب غرب و غرب واقع شده بودند. روزی از روزها کشور وی به کشور وو که در مجاورت رودخانه یانگ تسه بود، از طریق راه آبی…

امپراتور جو و بائو‌سی

آنطور که در تاریخ آمده است، در چین باستان و در حکومت های فئودالی آن ، اغلب امپراتور دارای بالاترین جایگاه کشور و دارای قدرت فراوانی است. به طوری هیچ کس توان مقابله و مخالفت با او را نداشته است. اما اگر امپراتور قدرت ملی را ناچیز و بی…

لیوبان و حیله وزیر

موسس امپراطوری هان غربی یعنی لیوبان پیش از آنکه این حکومت را برپا کند، با رقیب خود که بسیار قدرتمند بود، یعنی سیان یوه در جنگ و مبارزه بود. روزی از روزها سیان یوه نامه ای به لیوبان فرستاد و از او برای شرکت در یک مهمانی دعوت کرد. لیوبان…

جنگ سی ساله در اروپا

جنگ سی ساله، منازعه عمده ای در اروپا بود که از سال ۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸ جریان یافت و در مقاطع زمانی مختلف، کلیه کشورهای اروپای را چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم در بر گرفت. این جنگ که در واقع یک رشته از جنگ های به هم مرتبط بود، به لحاظ خساراتی که…

پانته آ

او بانوی زیبا و افسونگر شوش بود که در جنگ به دست سپاه ایران اسیر شد و پس از ماجراهایی کوروش او را به شوهرش آبراداتاس رساند و آبراداتاس هم در راه کوروش جان سپرد. کوروش آرامگاهی برای این زن و شوهر ـ پانته‌آ و آبراداتیس ـ ساخت که گفته می‌شود…

گارد جاویدان ۴۶۵ پیش از میلاد

بر خلاف تصور عموم از ظاهر این سربازان که لباس های رسمی و پارچه ای در تن دارند.(کتیبه ها)این سربازان از زرهی کاملاً پوشیده و کلاه خود خوبی برخوردار بودند. گارد جاویدان یا سپاه جاویدان، خُبره‌ترین و یکی از بزرگترین نیروهای جهان روزگار خود بود…